Frihet

Här är det tidigt på morgonen och solen har precis gått upp. De senaste veckorna har nya rutiner formats och en vardag börjar infinna sig. Känslan att ”bara” vara på semester börja sakta försvinna. Första veckan bodde vi på hotell, men sedan flera veckor tillbaka har vi installerat oss steg för steg i vårt nya hem. Vi hade varsin resväska med kläder då vi flyttade in. Nu har vi det skaffat det viktigaste vi behöver MEN inget MER.

Jag kommer ihåg då jag läste Karen Kingstons bok ”Rensa i röran” första gången. Det är snart 20 år sedan. Och efter den har jag läst åtskilliga titlar om minimalism och sätt att förenkla sitt liv. Jag har lyckats med viss downsizing och försökt minska mina ägodelar de senaste åren. Men jag lyckades aldrig att nå det jag läste om. En önskan om att bara äga det du absolut behöver och saker som du älskar.

Så med läget att kunna öppna dörren till vårt nya boende och enbart ha en varsin resväska med kläder gör ju förstås allt så mycket lättare. Här skulle bara det vi absolut behöver få komma över tröskeln. Nu hade jag min chans att skapa precis det jag ville!

Så vad är det som gör att jag vill leva utan en massa saker? Ni är säkert många med mig som vet precis varför det minimalistiska fascinerar och lockar. Men det är förstås också många som inte förstår det här alls. Antingen tänker du ”Less is More” eller så tänker du ”More is More”. Min tro är att ju mindre du äger desto mer frihet har du. Och för mig är frihet den största drivkraften av dom alla. Mitt motto är ‘FRIHET ger FRIHET’.

b2c415ffe222bdf0a5759a0c015d6cf4.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.