Mitt sovrum

Tänkte att det var dags att visa hur det ser ut hemma hos mig. Som ni vet så har jag börjat om från början. Har sedan i början på oktober i år byggt upp ett nytt liv på en ny plats. Så var är det vi har skaffat? Vad har vi tyckt vi behöver för att livet ska fungera som vi vill? Jag är själv lite nyfiken att sammanfatta våra inköp och se hur mycket saker vi samlat på oss de senaste veckorna. Har vi hållit oss till det absolut nödvändigaste, eller har det blivit något onödigt också? 

Så vi börjar med vårt sovrum för det är väldigt lätt att beskriva.

Den enda möbel vi har i sovrummet är vår säng. Vi har valt att skippa sängbord då det lätt blir en avställningsyta för allt möjligt. Den bok jag läser för stunden lägger jag på golvet (nu har jag städat undan den 😊). Och utan sängbord kan vi inte ha några bordslampor som står och dammar. På min sida av sängen har jag istället en liten lampa som kläms fast på sängen. I taket har vi en fläkt/lampa som är standard i lägenheten vi hyr, alltså inte vår. Fönstret har persienner som man drar åt sidan och är perfekt för mörkläggning. Gardiner behövs alltså inte. Ja det är allt, förutom lakan, täcke och kuddar i sängen.

Vårt sovrum kan vi absolut kalla minimalistiskt. Och även om det innehåller så lite så känns det inte alls tråkigt och stelt. Tvärtom faktiskt. Väggarna och heltäckningsmattan är i beige färg och ger en varm och härlig känsla. Det blir rofyllt och vi sover så gott. Jag ägnar ca 1 min till att bädda sängen varje morgon och sen är det klart. Det är alltid städat och fint, utan att det tar en massa tid.

Så har jag räknat rätt så har vi totalt 10 saker i sovrummet. Just nu sitter jag och skriver i sängen och då är ju datorn här, men den åker ut när det är dags att gå och lägga sig. Lite böcker och tidningar letar sig in i rummet också, men så fort vi läst klart dom så får dom inte längre vara kvar. Dags att säga godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.