Varför minimalism?

Visst hör du ofta andra runt omkring dig som pratar om att de håller på att rensa, slänga, ge bort och sälja på loppis. Denna ”vanliga” rensning, den som verkar ständigt pågående och aldrig blir klar, tar så enormt mycket tid. Och sällan verkar den leda till den där ordningen och redan som eftersträvas. Det rensas ut för lite helt enkelt och sen fylls det hela tiden på med massor mer saker (något som också tar din tid). Och snart är det åter dags att spendera en helg eller nästa semester med att rensa förrådet, garderober och andra smockfulla utrymmen som är fyllda med massor av saker som du troligen inte behöver, men har så svårt att göra dig av med.

Så varför välja att lägga så mycket tid på att skaffa grejer och sedan göra sig av med dom? Tänk om du istället väljer att ha så lite som möjligt. Varför inte göra en total utrensning (du måste vara brutal)? Glöm alla emotionella band du har till allt bråte du samlat på dig och bestäm dig för att bara äga det du absolut behöver. Det skulle bli så mycket enklare att hålla ordning. Du skulle inte behöva lägga ned så mycket tid på att städa, fixa och ta hand om allt du äger. Du skulle istället få mycket tid över till annat, som att sitta och läsa en god bok på balkongen, ta en lång promenad, ligga i hängmattan, leka med dina barn, träna, umgås med vänner eller bara ta en extra tupplur. Hinna göra det som får dig att må bra.

Jag är övertygad om att en minimalistisk livsstil leder till mer välbefinnande och för att säga det enklare – GÖR DIG LYCKLIGARE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.