KonMari

Letar man på nätet för att hitta hjälp till inspiration och tips för att rensa sitt hem på saker, så finns det förstås massor att läsa. Det var inte så länge sedan jag blev bekant med KonMari-metoden. Trots att jag länge varit en sökare på nätet efter allt som har med att organisera sitt liv enklare, så hade jag inte hittat KonMari. Och jag gillar hennes metod. Hennes filosofi är lite annorlunda i synen på hur man rensar ut sitt hem. Den bygger på att man tar kategori för kategori med saker istället för att rensa ut rum för rum. Och det finns checklistor som hjälper till att göra din utrensning lättare och mer överskådlig.

Den första kategorin du ska börja med är kläder. För att följa hennes metod ska du samla ihop alla kläder du äger på en plats. Se till att tömma varenda garderob och byrålåda, riv fram alla jackor, skor och badkläder. Ja precis allt i klädväg du har oavsett var det förvaras i ditt hem. När du har allt framför dig (troligen högvis), då är det dags att sätta igång.

Ta ett plagg i taget och besluta om du ska ha det kvar eller inte. Är det slitet? Ogillar du färgen? Gillar du inte passformen? Är det fel storlek? Då tycker jag att du ska göra dig av med det! Det du ska ha kvar är det du trivs i att bära. Du ska enligt KonMari ställa dig frågan: – Does this item spark joy? Svarar du JA på den frågan, då ska du behålla det. Och så tillslut, efter troligen åtskilliga timmar med många beslut tagna, så har du en garderob som ska GLITTRA för dig 🎇

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.