Tomt men trivsamt

I vår lägenhet är hall, vardagsrum, matplats och kök i ett och samma rum, alltså en öppen planlösning. Och det jag kallar hall är egentligen ingen hall, utan bara ytan precis innanför ytterdörren. Vi har inga hyllor eller krokar för ytterkläder. Då vi inte har några tjocka vinterjackor, varma kängor, mössor, halsdukar och vantar att hänga upp, så behövs heller ingen förvaring för detta. Ett varmt klimat året runt förenklar livet. Så när du öppnar vår dörr kommer du rakt in i allt kan man säga😊

Tänkte att jag skulle fortsätta att ta reda på hur mycket och vad vi har samlat på oss de senaste veckorna då vi byggt upp vårt nya hem. Jag skippar det som räknas till kök, alltså allt som finns i skåp, lådor och på köksbänkar. Det jag tar upp idag får blir det som räknas till vardagsrum och matplats. Hallen har jag ju beskrivit ovan och den innehåller alltså ingenting – NOLL saker!

Vardagsrummet

Väldigt enkelt, men ändå mysigt. Som ni ser så har vi en soffa, en divansoffa i plommonfärgat sammetstyg. Andra möbler är tv-bänk och ett litet soffbord. Lampa/fläkt i taket är lägenhetens och sen har vi köpt en lampa i hörnet med både mysbelysning och läslampa. Vi har valt bort att ha tavlor, växter och andra dekorationer. Det känns inte viktigt, vi tycker att rummet är fint ändå i all sin enkelhet.

Det övriga vi har är tv, kabelbox, modem, Playstation med kontroll, fin kudde, två filtar, hundbädd, korg med hundleksaker, ljuslykta och två tv-kontroller. Det är allt! Jag saknar ingenting, utan känner att vi har precis det vi behöver och vill ha. Det positiva med heltäckningsmatta är att det är ganska skönt att ligga/sitta på golvet. Så får vi gäster blir det att använda golvet för att få fler sittplatser👍

Så hur många saker är det där? Jag får det till under 20 saker i det här rummet. Helt otroligt att det räcker och ändå tycker jag inte att jag saknar något. Mindre än 20 saker är hanterbart och behöver inte ta någon tid att ta hand om. Filtar viks ihop, kuddar puffas i soffan, bord och apparater torkas av och sen dras en dammsugare över mattan. Städningen är klar och jag kan ha tid till annat! 

Matplatsen

Och här är vår matplats. Ett bord och fyra stolar. Varken mer eller mindre, utan det vi behöver för att ha någonstans att äta, umgås, jobba vid laptopen och göra läxor. Vi valde att köpa ett runt glasbord som känns att det tar mindre plats. Det kan inte bli enklare, vi har skippat all dekoration runtomkring. Jag testade att ställa en blå glasvas på bordet (som jag tagit med mig från Sverige), men jag tyckte bara att det kändes onödigt och tog bort den. 

Det här kanske är en för sparsmakad stil för många, det kan jag förstå. Vi är olika när det gäller vad vi tycker är fint och vad som känns viktigt att ha kring oss för att trivas. Men jag tror ändå att väldigt många önskar sig ett mindre plottrigt hem och framförallt ett hem som är mindre tidskrävande att ta hand om. Du behöver minska dina saker om du ska kunna hålla ordning och ha städat utan att det stjäl för mycket av din tid. Även om du väljer att ha mer än bara ett bord och fyra stolar som jag, så gör dig av med allt det oviktiga och få mer tid till det viktiga.

enkelhet – frihet – lycka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.