Skolbussdröm

Tänk att köpa en gammal skolbuss och bygga om den till sitt hem. Visst låter det häftigt?  Det är fascinerande att höra om människor som har valt att minimera sina ägodelar, och flyttar in i en ombyggd buss, för att hitta en livsstil som ger dom mer frihet. Jag älskar tanken på att allt Du äger och behöver ryms på några få kvadratmeter på hjul, vilken enorm frihet!

I vintras såg jag en dokumentär, Expedition Happiness, om ett par tyska ungdomar som gjort just detta. De köpte en gammal skolbuss osedd och efter att under några månader gjort om den till en rullande bostad så gav dom sig ut på vägarna i Nordamerika för att söka lyckan.

Tänk dig att kunna ta dagen som den kommer. Vakna upp på en ny plats varje dag om du vill. Eller stanna längre på en plats där du trivs och sen fortsätta vidare till nästa ställe när du vill. Är det inte den absoluta friheten? Jag blir så inspirerad av sådana här äventyr och det finns absolut på min bucketlist att under lång tid resa runt och uppleva olika platser. Jag har nog en nomads själ, det är naturligt för mig att ständigt längta vidare någon annanstans.

Det där med att bygga om en skolbuss och göra det till sin bostad är inte helt ovanligt. Bussarna kan bli riktigt fina och rymmer hela familjer. Många kan du följa på nätet. Anledningarna är olika varför dom väljer att att bo så här. Här är två intressanta bloggar att kika in på. 

Jag tror den här typen av boende inte passar alla, men låt dig ändå inspireras av människor som följer sina hjärtan och väljer att leva utanför den västerländska normen.

Vilken frihet. Vilken dröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.