En boll i taget

”Jag har inte tid att ha tålamod”

Så sa min yngsta son ofta när han var väldigt liten. Och inte så konstigt med en mamma som jag. Uttrycket kunde lika gärna varit mitt. Jag tycker till stor del att det kan vara bra att ha lite bristande tålamod, det får dig faktiskt att göra saker NU. Du har inte lust att vänta på ”bättre tider” eller ”senare”, utan det blir ofta att du hoppar in med hull och hår i nya saker. Du orkar inte vänta och planera, utan du vill börja på en gång. 

Samtidigt är det ju så att det inte alltid går att göra ALLT på en gång. Och är det dessutom många olika saker du vill göra så blir det ännu svårare. Klart stressande för en person som jag. Jag vill ju hinna med så mycket och jag vill inte vänta. 

Vart vill jag flyga?

I går satt jag därför och gjorde en lista på det jag vill göra. Hade inte tänkt att den skulle bli så enormt lång. Jag ville försöka få den att bara innehålla det jag vill prioritera att göra de närmaste månaderna. Lyssnade nämligen på en podcast (kommer inte ihåg vilken) och där gästspelade Chalene Johnson som pratade om 90-day challenge. Och det lät klokt. Att skriva upp några mål (typ 1-3) som du sedan genomför under tre månader.

Men jag inser nu att det blir svårt. Dels är min lista lång, det blir svårt att välja. Men också för att även om jag vill göra alla dom där sakerna på listan, så känns det inte som att jag vill göra dom just nu. Låter det märkligt? Ja det är som jag har väldigt mycket drömmar och mål, men jag inte vill förverkliga dom nu. Jag känner mig inte så driven och målinriktad. Vill både mycket och inget. 

Betyder det här att jag är nöjd? Att jag faktiskt tycker att där jag befinner mig just nu är precis var jag vill vara? 

Nu blev det glasklart vad mitt mål blir de närmaste 90 dagarna😊 Det blir att fortsätta göra det jag gjort de senaste veckorna. Ta en sak i taget. Oavsett vad jag gör försöker jag bara göra det och ingenting annat. Inget multitaskande här inte. Man kan verkligen säga att jag bara har en boll i luften. Och det ska jag fortsätta med. Jag vill inte jonglera med flera bollar just nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.