Smart skåp

I dag får det bli ett litet lördagstips. Ni ska få titta in i ett av mina köksskåp. På en hylla i ett av skåpen har jag gjort ett litet ”kontor”. Väldigt praktiskt att ha samlat pennor, tejp, miniräknare, linjal och annat som behövs regelbundet. Det här är typiskt sådant som jag tidigare haft utspritt lite varstans och alltid sprungit och letat efter. Nu öppnar jag skåpet och simsalabim där finns allt jag behöver. 

Räkningar, skolschema och kontorsmaterial.

Jag har också en liten whiteboardtavla på insidan av skåpet. Det som är fiffigt med denna är att den är uppsatt med kardborrband och lätt går att ta ner. Vi använder den ofta när det är nya saker i matteläxan som ska förklaras. Så då tar vi bara ner den och räknar matte och sen sätter vi tillbaka den på sin plats. Vi slipper se den och vi vet alltid var den är.

Något som jag flitigt också börjat använda för att komma ihåg saker är små indexkort (istället för post it-lappar). Inget unikt förstås. Du har säkert ett sätt att komma i håg vad som behöver handlas eller något annat viktigt. Men jag älskar dessa små kort som är perfekt i storlek och i stadigt papper. Har alltid ett par pågående i skåpet där jag skriver upp det jag behöver komma i håg för stunden. 

Varje kort blir väl använt innan det slängs😊

Ja det var några tips som underlättar livet. Så skönt med var sak på sin plats. I ett skåp är det också lättare att ha översikt på grejerna jämfört med i en låda. Det är lite mer plats och allt har du i ögonhöjd. Nu är det dags att gå ut med den här sötnosen. Önskar er alla en underbar lördag💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.