Tankar mitt i natten

Nu har jag varit hemma i Sverige i två dagar. Allt känns som vanligt men ändå inte. Men i alla fall så är det kul att vara här. Och som tur är har det varit blått på himlen sedan jag kom. Utan en blå himmel hade det varit ännu färglösare utomhus. Det blir en så tung känsla ute med all denna gråhet. Vintern här är så jäkla mörk. Och en sån otrolig kontrast mot den plats där jag befunnit mig de senaste månaderna.

Jag tror färg är viktigt. Det jag redan tänkt på är att många ser så ledsna ut. Går där utan leenden och som i sina egna världar. Ja det är faktiskt väldigt få som ler. Och det här med att man inte flyttar på sig när man möter en annan person, samspelar, gör plats och är artig helt enkelt. Det är inte som man vill samarbeta och vara snäll mot sin omgivning. Det måste vara så att färger gör dig glad. Och vänlig.

Jag har på kort tid blivit van att människor ler och hälsar på mig. Vinkar när dom kör förbi mig på gatan. Och ibland till och med stannar och vevar ner bilrutan för att ge en hundgodis till min hund. Hur kan det vara så annorlunda? Här skulle vi verkligen behöva bli mer vänliga mot varandra. Och då skulle vi säkert le mer och kanske må bättre.

Ändå är det ju så mycket jag tycker om här förstås. Allt är så bekant och det är skönt. Även om jag har varit borta en tid och förändrat mitt sätt att leva så fortsätter ju det mesta som vanligt här. Jag kan inte förvänta mig att folk ska hälsa på mig när dom passerar. Och här är det kallt och färglöst, det går inte att ändra på. Och sen är det ju så att alla människor här är absolut inte otrevliga, självklart inte.

Nej det är nog så att jag behöver se här som HÄR och där som DÄR. Och nu är det bara så att jag är mer förtjust i DÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.