Aktiv förmiddag

Så då var klockan tolv mitt på dagen och jag har redan hunnit med så mycket. Jag mår bra av att vara aktiv och känna att jag ”hinner” med mycket. Det har väl med att vilja ta vara på tiden eller något åt det hållet. Jag gillar helt enkelt inte att vara för slapp, det är inte min grej.

Något av de värsta jag kan tänka mig är faktiskt en lång och utdragen helgfrukost i morgonrock med en dagstidning. En sån där förmiddag som så många andra älskar. Nej där skiljer jag mig nog från en stor procent av den svenska befolkningen. Jag vill ha en snabb kopp kaffe and lets go!

Visst vill jag ta det lugnt i bland, gillar väldigt mycket att sitta på balkongen och bara njuta. Och visst njuter jag av att läsa en bok eller ligga ner en stund och lyssna på en bra podcast. Men det jag menar med att slappa det är nog när du får känslan av att för lite händer och tiden ”slösas bort”.

Jag tror ni förstår vad jag menar och säkert undrar ni vad det är för fel på den här människan som inte vill ha en långfrukost och såsa omkring i en tung frottérock. Men jag vill nog bara starta min dag lite snabbare.

Men nu kanske jag ska återkomma till det jag skulle skriva om. Hur min förmiddag denna måndag har varit. Vad har jag gjort? Jo jag steg upp vid kvart över fem (lite tidigare än jag tänkt mig, men jag var klarvaken). Tog en kopp kaffe och faktiskt två smörgåsar. Jag brukar inte äta smörgås så tidigt, men jag bakade ju så gott bröd i går och var sugen på det.

Efter fått i väg sonen till skolbussen, så satt jag och skrev det tidigare blogginlägget som handlade om mitt bak i går. När det hade ljusnat helt, strax före åtta, så tog jag en promenad med min lilla yorkie. Hon är lite svårflörtad till en längre promenad på morgonen, men jag lyckades få henne att gå runt hela området.

Sen tänkte jag att det skulle bli lite ordentlig motion. Hoppade upp på cykeln och tog mig ner till Overlook Trail. Gick de 1,2 miles som är ganska kuperade och jag hade en bra fart. Valde att gå åt motsatt håll än vad vi brukar. Mitt ute på rundan ringde min syster och jag gick och pratade med henne samtidigt som jag flåsade på.

När jag kom tillbaka till cykeln så tog jag en extra runda för att komma hem. Där jag bor är det väldigt mycket backar, väldigt skönt när det går utför men också väldigt jobbigt när det går uppför. Men det blir bra och enkel träning samtidigt som jag får frisk luft och är omgiven av vackra vyer. Ja detta är bra för själen. Sammanlagt blev det 7 km på cykel och 3 km snabb gång.

Hemma igen så tog jag och gjorde en juice. I dag blev det mycket grönkål. Annars gillar jag mycket citrus och morot i mina juicer. Jag har lyxen att ha en härlig bubbelpool här i området och gick dit och satte mig i 15 min. Jag har alltid älskat bubbelpooler och använder den här väldigt mycket, både på kvällar, morgnar och mitt på dagen. Det är aldrig fel med ett varmt bad!

Och nu har jag duschat, klätt mig och sitter här och bloggar. Har också ätit lite lunch. Det blev naturell yoghurt med bär, nötter och frön. En enkel favorit som passar mig för det går så lätt att fixa i ordning.

Ja så har min förmiddag sett ut. Och nu är det dags att gå ut med lillhunden igen. Sen kanske jag ska försöka slappa en stund. Och på mitt sätt blir det med en god bok på balkongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.