Välkommen hem till mig

Godmorgon! Sitter här med en kopp kaffe och tittar ut på bergen som jag ser härifrån soffan. Det kommer bli en kanonfin dag idag. Efter förra veckans busväder med snöfall så känns det så bra att vädret nu är som det ska vara. Tror att vi når nästan 25 grader i dag och det ska vara helt molnfritt. Helt enkelt underbart.

Härom dagen skrev jag om att livet består av val. Dina val! Och om att välja att leva det liv du vill, göra de saker du drömmer om så att du inte senare i livet ångrar att du inte gjorde det. Och det här är ju förstås inte alltid så lätt eftersom vi alla påverkas av allt runt omkring. Vad ens omgivning vill och förväntar sig av dig kan ha stor betydelse, det kan vara svårt att gå emot strömmen och tro på sig själv. Hjärnan talar många gånger högre än hjärtat. Alltså normen (”det rätta”) har stort inflytande på våra val i livet. Och tyvärr leder det till att vi många gånger inte gör dom val som vi innerst inne önskar. Det är så mycket lättare att följa strömmen… men det är ju ett val det med.

I går gjorde jag flera nya inköp. Inte helt lätt när jag värnar starkt om mitt nya minimalistiska liv med att ha så få saker som möjligt. Men det blev att hemmet fylldes på med några saker och nu så här dagen efter känns det bra. På balkongen har jag nu tio planteringskrukor och även om det låter mycket så är det samlat lite gulligt i ett av hörnen. Det blev inte plottrigt och rörigt för ögat som jag befarade först med att ha så många krukor och dessutom av två olika sorter. Nej jag godkänner faktiskt det hela och när det förhoppningsvis börja växa något i krukorna kan det säkert bli riktigt fint.

Jag har gått och funderat ett tag på om jag ska försöka mig på att odla något. Och då sonen tog och sparade en avocadokärna för att han vill plantera den, så började jag se ett litet odlingsprojekt som en bra idé. Så nu har det planterats lite olika fröer som om allt går som det ska kommer bli timjan, salvia, ett par olika chilisorter, solrosor, prästkragar (älskar jag, absolut min favoritblomma) och så några andra sorters blommor. Jag antar att det kommer ta några veckor innan det kommer upp något från jorden, men jag ska vattna och sköta om detta för att få uppleva en spirande grönska.

Så inte nog med ett odlingsprojekt på balkongen, det blev också att vi gjorde slag i saken och löste en till sak som det har grubblats på länge och en hel del. Det gäller vårt dricksvatten! Vi dricker ju inte vattnet i kranen här, vilket gör att vi ständigt köper och släpar hem kopiösa mängder med dricksvatten. Vattnet i kranen är ju förstås inte farligt att dricka, men det smakar hemskt och det är inte något du dricker bara. Till och med när du har kokat upp det så smakar det illa (främst för att det är mycket klor i vattnet) och då kan man förstås också undra hur bra det är att få i sig. Så i alla fall så köper vi vatten som alla andra här.

Redan från dag ett har jag haft ont i magen för alla plastflaskor som vi köper och sen bara slänger. Och då det inte alls källsorteras här där vi bor, utan du slänger allt i soporna och sen kastar i en container utanför huset så har jag snudd på varit spyfärdig ibland å miljöns vägnar. Det är ju inte klokt vad plast som förbrukas genom att köpa vatten på detta sätt. Men vatten måste vi ha och dessutom dricker vi väldigt mycket vatten då vi bor i ett varmt klimat. Så nu har vi löst detta och även om det innebar ett inköp av en SAK, till och med snudd på en möbel, så är detta något som kommer att förenkla vårt liv och få oss att värna om miljön. Alltså något NÖDVÄNDIGT!

Det kommer också spara oss pengar. Även om vatten inte är jättedyrt så har vi säkert spenderat runt 300 kronor i månaden på dricksvatten. Nu kommer kostnaden troligen bli under 100 kr i mån. Vi tjänar in denna investering på några månader. Så nu tar vi bara denna 5 gallon (ca 20 liter) flaskan och fyller på med vatten eller lämnar som pant och tar en ny påfylld. Ska köpa en till så vi har två att fylla på samtidigt. Visst behöver vi fortfarande släpa vattnet, hemleverans blir för dyrt, men så mycket bättre ändå👍😍

Så gårdagens stora inköp gör mig glad trots allt. Att köpa det man behöver och det man vill ha är ju inte dåligt på något sätt. Men när man som jag är fast besluten att aldrig mer äga en massa saker som jag inte absolut tycker är nödvändigt då är det här stora beslut. Det är få saker som får tillträde över tröskeln till mitt hem. Men dricksvatten, chili och vackra blommor hälsar jag välkommen.

Vad jag funderar på just nu är om en vattenkanna är nödvändig eller om jag ska vattna min plantering på annat sätt. Ha en bra torsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.