Vegorapport

Tänkte att jag skulle rapportera från gårdagens vegetariska middag. Denna vecka har vi planerat en middagsmeny med bara vegetariska recept. Att äta vegetariskt har ju många fördelar som att det är bra för miljön, bra för kroppen och bra för ekonomin. Jag har många gånger önskat att jag skulle kunna gå över helt till vegetarisk kost, men tidigare har jag inte lyckats vara tillräckligt motiverad trots alla fördelar. Främst beror det på att jag alltid älskat kött och att jag då inte haft lika lätt för att älska de gröna smakerna. Men nu har det helt plötsligt blivit annorlunda och jag tänker rida på den vågen.

Så hur gick det i går? Smakade gårdagens middag gott och var den lätt att laga? Ja till att börja med kan jag tala om att jag råkade laga onsdagens meny istället för måndagens. Och hur det blev så struntar jag i att förklara då det inte har någon betydelse😉 Så det blev alltså kikärtsfritters med couscous och myntayoghurt till middag i går. Och jag är så nöjd med resultatet. Det var faktiskt jag som stod i köket och tillredde denna rätt. Maken (ordinarie kocken) har mycket att göra på jobbet nu och jobbar därför ofta sent, men det gör ingenting alls för jag ser verkligen fram emot det här vegetariska projektet och hoppar gärna in och tar över förklädet.

Till att börja med tog jag en promenad till affären och kompletterade några ingredienser som fattades. Sen kavlade jag upp ärmarna och mosade kikärtor, hackade mynta, rostade kryddor och stekte fina fritters. Dom blev riktigt tjusiga och smakade så gott tillsammans med myntayoghurt. Kokade också couscous och blandade i paprika och salladslök som serverades till. Sonen med flickvän gav det hela mer än godkänt och jag själv är som sagt väldigt nöjd med första dagens utmaning (eller vad vi ska kalla det). Maken kom hem så sent så han var inte hungrig, men tog ett smakprov och packade sedan resterna som lunchlåda. Jag fick tummen upp även från honom.

Det kanske döljer sig en liten kock inom mig trots allt. Men framförallt var det kul att vistas där i köket bland byttor och kastruller. Ser fram emot dagens recept som jag ska laga senare. Då blir det alltså den tidigare planerade måndagsmenyn som är blomkålscurry med kokos och koriander. Låter väl gott?

För övrigt i dag ska jag ta en stund vid poolen och lyssna på Fredagspodden med Hannah och Amanda. Jag har inte lyssnat på senaste avsnittet och tänkte jag skulle ta och göra det. Tänkte också fortsätta skriva på den bok som jag drömmer om att en dag ge ut. Jag har tiden, nu gäller det bara att jag också har disciplin och tålamod att se till att skriva ofta och mycket så drömmen går i uppfyllelse. Vad boken handlar om berättar jag en annan gång….

Njut av denna tisdag – Njut av nuet – Njut av livet!

2 reaktioner till “Vegorapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.